Over Siju

Over Siju

Hallo, ik ben Kitty Legtenberg. Geboren in Amsterdam en opgegroeid in Almelo. 


Als klein kind was ik al gefacineerd door sprookjes verteld door mijn oma. Mijn kleuterjuf was ook ook een geweldige sprookjesverteller. 


Sprookjesboeken, langspeelplaten, films, Willem de Ridder op de radio, al gauw werd ik het sprookjesmeisje genoemd.


Verhalen, muziek, dans en theater. Daarmee was het leven van huis uit gevuld. Samen vertellen en zingen, ballet, koor, theaterclub, goochelen en feestjes organiseren, dat gaat in onze familie al zeker 3 generaties terug.


Vertellen, zingen en poezie zijn mijn passie. Of het nu een voorstelling is in een theater, op een boot of bij de haard. Een waargebeurd verhaal zoals dat van mijn grootouders Joop en Jopie of een mooie klassieke mythe, een vrolijk kinderverhaal, een literair verhaal of een verhaal uit de bijbel.


Ik vertel verhalen voor kinderen of volwassenen, voor een lach en een traan, van hart tot hart. Altijd op zoek naar de schoonheid want: A thing of Beauty is a Joy forever.


Naast het vertellen en het maken van vertel voorstellingen organiseer ik graag bijeenkomsten waar mensen elkaar kunnen ontmoeten om hun verhalen te delen in een besloten groep of op een podium. 


De ontdekkingstocht naar levensvreugde en schoonheid bewandel ik graag met anderen. Daarvoor organiseer ik graag bijeenkomsten waar de verschillende muzen en kunsten elkaaar ontmoeten. 


Verhalen, muziek, filosofie, geschiedenis, beeldende kunst, creatieve uitdagingen en lekker eten vormen daarbij de ingredienten om mensen dichter bij elkaar te brengen.


De Muzen en de weg van de Schoonheid zijn mijn bron die ik heb leren kennen tijdens mijn ontdekkingstocht door Europa en de Katholieke Kerk.

Interesse ?